luni, 11 mai 2015

Camera morții


"Camera mortii" este un roman care prezinta povestea unui condamnat la moarte in statul Mississippi pentru un atentat cu bomba impotriva evreilor si a negrilor. Victimele din romanul scris de Grisham vor fi o familie de evrei, un avocat care apara negrii si doi copii ai avocatului Kramer care au fost ucisi in urma aruncarii in aer a biroului avocatului. Cel care va fi prins si judecat pentru acest atentat este Sam Cayhall un membru foarte activ al Klanului dar care nu a actionat singur ci împreuna cu doi alti complici care au reusit sa scape de politie si FBI. In urma acestei arestari vor incepe o serie de procese care vor fi foarte mediatizate, Sam Cayhall va avea diversi avocati care mai de care mai avizi de publicitate.
In paginile romanului sunt prezentate evenimente marcante din istoria pe trei generații a acestei familii. Sam condamnatul la moarte prin gazare va ajunge sa fie aparat de nepotul sau Adam Hall, fiul lui Eddie baiatul lui Sam. Adam este un tanar avocat ambitios acceptat la o mare firma de avocati din Chicago. El va încerca sa restabileasca legaturile familiei sale, sa inteleaga unele evenimnete pline de violenta si sange (cum ar fi sinuciderea tatalui său cand el avea doar 17 ani) care au avut loc de-a lungul anilor in familia sa, si toate acestea în timp ce construia din nou apararea si apelurile pe toate caile pentru a-i mai oferi buniclui sau cateva luni de viata.
Personajele din acest roman sunt tipice din sudul Americii, povestile lor de viata sunt la fel, iar autorul le prezinta intr-un mod destul de captivant.John Grisham scrie un roman alert, fara prea multa filozofie, care poate fi citit de toate categoriile de cititori.

Nicoraș Dany

Niciun comentariu: