miercuri, 4 februarie 2015

O singură minune
























PERSONAJELE
Despre personaje vă spun că am încercat să le conturez mai mult din prisma psihicului. Și fiecare nume este ales aparte.
Dan Alexandru Maria este un bărbat cu caracter puternic, crescut de bunici într-un mod de viață milităresc, dedicat carierei. Fiind unul din directorii unei firme de construcții cu renume pe plan mondial, într-o țară arabă, nu era ușor să ajungă în culmea carierei. Dar este un om corect, care apreciază valorile.
Alexandra Maria Dan o ființă sensibilă, dar dedicată meseriei, salvează un contract, moment în care Dan îi observă valoarea. O cheamă să i se alăture echipei sale în Arabia Saudită. Dar lumea aceea nu este pentru ea. Se simte exclusă și înjosită.
Într-o discuție, Alexandra îi amintește de femeia care l-a crescut, moment în care Dan dorește să o cunoască mai bine. Ajunge să își dea seama că se îndrăgostise de ea, dar cum va reuși să o cucerească? Era atât de diferită de tot ce cunoscuse până atunci.
Se căsătoresc după ce se întorc în România, dar dragostea nu este suficientă pentru a-i ține împreună.
Cât de mult o iubește Dan pe Alexandra? Modul lui unic de a-și demonstra dragostea pentru ea, felul cum o iubește, îi vorbește, gesturile lui, cum o sărută, o protejază, vă va captiva.
Dan își definește dragostea pentru ea printr-o discuție, prin care ne face să înțelegem și titlul cărții.
- Într-o zi când nu mă aşteptam ca Dumnezeu să mai existe pentru mine, ..., a apărut în viaţa mea o fiinţă frumoasă, inteligentă şi atât de sensibilă, că îi simţeai sufletul vibrând doar ştiindu-i prezenţa în cameră. Nu am crezut că este adevărată, dar sufletul ei m-a făcut să redescopăr bucuria de a trăi.
El se întoarse spre doctoriţă. Ea văzu lacrimi în ochii lui.
- Dumneavoastră aţi spus că aţi văzut minuni în meseria dumneavoastră. Eu am văzut o singură minune, pe ea!
Sau în altă situație, când ajung la Clinica din Germania.
- Crezi în dragoste? îl întrebă părintele Gabriel.
- Nu credeam înainte de a o cunoaşte pe Alexandra.
- Ce iubeşti la ea?
- Totul, îi răspunse el cu privirea pierdută. Felul cum zâmbeşte, cum mă strânge în brațe, cum sărută, cum găteşte, chiar dacă nu este expertă, dar pune atâtea picături de dragoste în mâncare, încât e imposibil să nu o mănânci! Ador cum se mişcă, cum mă priveşte, chiar şi atunci când este nervoasă pe mine.
- Crezi că ceea ce iubeşti la ea nu a-i putea iubi la nicio altă femeie?
- Fiecare este unic, ştiu că nu există altă fiinţă care să fie ca ea.
- Fiecare are ceva frumos în el. De ce crezi că ea te iubeşte?
- Nu ştiu, chiar nu ştiu. Eu, dacă aş fi în locul ei, nu aş găsi motive pentru care să mă iubesc.
Alexandra merită dragostea lui? De ce el o adoră?
Ce este dispusă să facă o femeie care iubește cu adevărat?
Ce sacrificii face o mamă pentru a-și salva copilul?


Personajele secundare au un farmec aparte, care ajung să vă captiveze.


DEDICAȚIE
Această carte este dedicată fiecărei tinere care își dorește să cunoască un băiat care să o iubească, să o respecte și să o protejeze, așa cum face Dan cu Alexandra.
Este dedicată fiecărui tânăr care visează la soția ideală,
fiecărui soț care a rămas lângă patul de suferință a soției și a rugat-o cu lacrimi în ochi să nu îl părăsească.
Este dedicată mamelor care sunt în stare să se sacrifice pentru pruncul lor încă nenăscut.
Este dedicată fraților și surorilor, prieteniilor adevărate.
Dar în primul rând această carte este dedicată Lui Dumnezeu care are un plan divin cu fiecare dintre noi, nimic nu este lăsat la voia întâmplării.
Dan Alexandru Maria, un bărbat greu de abordat, ajunge să se îndrăgostească de tânăra Alexandra Maria Dan, o fiinţă mult prea sensibilă pentru lumea în care trăieşte. Amintiri adânc întipărite, gingăşie, sensibilitate, o dragoste profundă, care depăşeşte bariere, piedici şi chiar moartea, este tot ce îi uneşte.
Dar ce va face Dan pentru a-şi salva soţia pe care o adoră, ca fiica lor să-şi cunoască mama?
Vieţile celor care îi înconjoară se vor schimba pentru totdeauna, iar singura minune pe care o recunoaşte Dan în viaţa sa îi va oferi un dar pentru veşnicie.
„O singură minune” este o poveste de viaţă, de dragoste, speranţă şi credinţă. Tot ceea ce pare o simplă coincidenţă face parte dintr-un plan divin. Nimic nu rămâne la voia întâmplării!
”O singură minune” este o poveste de dragoste, dragostea ce unește un cuplu, dragostea între frați, dragoste de părinte, de fiică, de mamă, dragostea în diferitele ei forme. Dar în același timp este o poveste de viață, speranță și credință. Este o poveste care te prinde, te ține alături, apoi rămâne acolo, în suflet.

Alina Cosma





Niciun comentariu: