joi, 22 ianuarie 2015

Îngeri și demoni





Îngeri și demoni

Dan Brown


Lecturarea cărţii Îngeri si demoni” scrisă de Dan Brown, impresionează în mod plăcut, autorul abordează un subiect extrem de interesant şi îndrăgit de cititori „contradicţia”, „prăpastia” dintre religie şi ştiinţă,în acest caz dintre confreria Illuminati (Ordinul Iluminaților a fost o societate secretă fondată în 1776, formată din liber-cugetători recrutați din lojile masonice din Germania ce urmărea să promoveze perfecționismul prin intermediul școlilor de mistere) şi Vatican.

Motivul pentru care lectura acestei cărţi îţi lasă un gust plăcut este acela că acţiunea este una complexă, adrenalina își face simţită prezenţa şi surprizele se ţin lanţ.

Pe tot parcursul cărţii, eşti ţinut în suspans, deoarece îţi doreşti să afli ce enigmă au mai dezlegat personajele (Langdon,un profesor de simbolistică şi cercetătoarea Vittoria) în goana lor după adevăr. Pornit într-o cursă pentru a găsi şi dezamorsa o bombă care ameninţă Vaticanul, Langdon îşi va da seama că are doar doi aliaţi: propria minte şi tanăra şi misterioasa cercetătoare Vittoria Vetra. Întâmplările îi vor purta pe cei doi prin cripte închise de veacuri, prin catacombe şi prin catedrale părăsite, până la ascunzătoarea ordinului Illuminati, mormântul Sfântului Petru.

Spre deosebire de alte cărţi, aceasta este o carte ce se citeşte foarte uşor. Acţiunea este palpitantă, deoarece totul se întâmplă în doar 24 de ore, în care fiecare clipă este importantă, de unde şi ideea cu care poţi rămâne după lectură: aceea că fiecare moment contează şi nu trebuie irosit.

Se poate cu uşurinţă spune că între romanul „Îngeri şi demoni” şi „Codul lui Da Vinci”, roman al aceluiaşi autor, există o mare legătură, deoarece sunt abordate cam aceleaşi subiecte, structura fiind asemănătoare. Romanul este o sursă de destindere pentru cititorii interesaţi de literatura de consum, de cărţile de aventuri uşor de abordat, dar și pentru cititorii pasionaţi de istorie care găsesc în acest roman informaţii mai puţin discutate în societatea modernă.

Recomand această carte cititorului care își doreşte să se destindă şi să afle o faţă a unui adevăr pe care îl căutăm cu toţii.



Denis-Andreea Balint

Niciun comentariu: